Autorzy Wydawcy Tematy Serie

MATERIALIZACJE WŁASNE

KRUCHA I BESTIA

Natalia WIETEK

Jeśli komuś tytuł tej książki skojarzy się z bajką "Piękna i Bestia", skojarzenie to będzie prawidłowe.  Piękna, choć Krucha,...

Cena detaliczna: 72, 00

zaorbituj

DZIKA SPIŻARNIA
polecana

DZIKA SPIŻARNIA

Czyli zbieractwo dla początkujących

Sergei BOUTENKO

Wydawca: VIVANTE
Typ: KSIĄŻKA
Rok wydania: 2016
Oprawa: Miękka
Format: 145 x 205
Stron: 312
ISBN: 978-83-65442-46-8
Cena detaliczna:   49,90 zł

Kosmiczna cena: 39, 00
zaorbituj
poleć znajomemu
Koszty transportu
Prześlij tę publikację do:

Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa...
Te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie i ogródku.

I wszystkie możesz zjeść zupełnie za darmo!

Zbieractwo i przygotowanie posiłków z tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczne pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend "zero waste".

Przed Tobą przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Wskazówki Sergeia pozwolą Ci z łatwością opanować:
- podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikich roślin,
- sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawania tych trujących,
- etykietę zbierania i metody przyrządzania, dzięki którym będziesz cieszyć się ich wyjątkowym smakiem.

Książka zawiera także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.

 
Jeszcze nie oceniano tej pozycji.
Twoja ocena:
  Oceń pozycję:

Jeszcze nie napisano żadnej recenzji.

napisz recenzję tej pozycji
dodaj komentarz